Codicil

  Steeds meer mensen vinden het belangrijk om het afscheid te laten aansluiten bij hun manier van leven. Het is niet altijd eenvoudig om met uw dierbaren dit onderwerp te bespreken. Toch kan het u en hen een hoop zorgen besparen.

  Wij geven onze cliënten vaak het advies om hun wensen vast te leggen in onze administratie. Het is vooral voor nabestaanden van belang te weten wat er later moet gebeuren. Vaak is er, zeker als het overlijden onverwacht gebeurt, bij nabestaanden niet bekend wat de wensen van de dierbare overledene waren omtrent zijn of haar uitvaart.
  Daarom raden wij u aan het codicil in te vullen en naar ons te sturen. Desgewenst komen wij het bij u halen. Wij zenden u direct daarna een kopie. Als u een ingevuld en ondertekend codicil aan ons retour stuurt, leggen wij dat vast in onze administratie. Wij sturen u dan een kopie terug.
  Geef in het codicil aan wat uw persoonlijke wensen zijn, zodat iedereen later precies weet hoe uw uitvaart eruit moet zien. Bewaar het codicil bij uw verzekeringspapieren, dan weet men later dat u uw wensen heeft vastgelegd en waar deze te vinden zijn.
  Het codicil dient als leidraad voor het regelen van uw uitvaart. Het is ook mogelijk uw wensen door de notaris in een testament vast te leggen. Kijk voor meer mogelijkheden en informatie voor het invullen van dit codicil op onze site.
  .
  Belangrijk: een codicil is pas rechtsgeldig als het met de hand is ingevuld en ondertekend.

  Klik hier om uw laatste wensen vast te leggen: Persoonlijke laatste wensen